BLOG
Köögi ventilatsioonikubu
Köögi ventilatsioonikubu on suhteliselt oluline leiutis, mille kasutus võimaldab filtreerida kohvikus, restoranis, baaris või siis tavalises koduköögis olevat õhku.
Ventilatsioonikubu põhiülesandeks on erisuguste ruumide õhuruumi puhastamine. Asudes veidi kõrgemal kui niiskust, soojust või erinevaid lõhnu eraldavad allikad, puhastavad ventilatsioonikubud õhuruumi muutes selle värskeks ning puhtaks.
Köögikubu tööpõhimõte on aga üsna lihtne. Aluseks on “kuppel”, mis on üldjuhul valmistatud metallist, millel on avaus, mis omakorda on ühenduses õhutoruga. Samuti on olulised sellised elemendid nagu: rasvadest ja õlidest õhku puhastav filter, sädet kustutav rest, väike valguallikas, monteerimiskonksud ja turbiin.
Ventilatsioonikubusid toodetakse aga korrosiooni suhtes vastupidavast ning igasugustele standarditele
vastavatest materjalidest ehk nn “roostevabast terasest, mis mõeldud kasutamiseks ka toiduainetööstuses”.
Ventilatsioonikubusid saab jagada kahte rühma: Ühed on köögikubud ehk mõeldud kodukasutuseks ning teised on tööstuslikud, mida paigaldatakse suurtel aladel. Köögikubu erineb väikeste gabariitide ning mõjuala poolest, mistõttu sobib ideaalselt praktiliselt iga ruumi interjööriga. Tööstuslikud ventilatsioonikubud on mõeldud kasutamiseks suurtes ruumides ja reeglina väga suure korpusega ning suudavad filtreerida ka suurt õhu hulka.
Väljatõmbesüsteemi ehituse poolest jagunevad need samuti kahte rühma: saar-tüüpi ja seinakubu. Saar-tüüpi õhupuhastid paigutatakse ruumi keskele, nende ehitus on keerukam, kaks filtrite rida ning suured gabariidid. Seinakubud paiknevad aga vahetult seina ääres, on oma ehituselt lihtsad, on mõõdult väiksemad ja on üks rida filtreid.